Annonsørinnhold

BETATT AV MAT

Stian tilbringer gjerne seks timer på kjøkkenet på jakt etter en god matopplevelse. Skal han på ferie, bookes restaurantene flere måneder i forkant.

PRODUSERT AV NAMDALSAVISAS MARKEDSAVDELING FOR REMA 1000 RockCity

Stian Rønning fra Namsos er en ekte gourmet. Siden ungdommen har en stor del av 34-åringens hverdag handlet om nettopp mat – både på fritida og i arbeidshverdagen.

– Interessen for god mat har jeg hatt så lenge jeg kan huske, men den har utviklet seg i takt med at jeg ble eldre. Likevel er det ingen tvil om at mat-interessen ble større da jeg kom inn i Rema 1000-systemet, sier Stian.

Det var som 15-åring at han fikk sin første praksisuke hos Rema 1000 i Namsos. Senere fikk han sommerjobb og etter hvert fast ansettelse. Nå er namsosingen utdannet med fagbrev i butikkfaget, har tatt mange kurs – og fått tjue års erfaring.

Jakter matopplevelser

Stian er en «mat-nerd» av de sjeldne. Med god hjelp av kona – som er minst like opptatt av mat – har han stått utallige timer på kjøkkenet hjemme i Namsos. Der kokkeleres det gjerne både tre- og femretters middager.

– Jeg er så heldig at både jeg og kona mi er engasjert og glad i mat. Vi kan stå fem, kanskje seks, timer på kjøkkenet for å lage en femretters middag til oss selv, sier Stian og humrer.

Det har imidlertid hendt han får matrelaterte spørsmål han ikke vet svaret på.

– Da pleier jeg alltid å lese meg opp på emnet, slik at jeg kan være til hjelp neste gang kunden er i butikken, smiler Stian.

Selv liker han best å stå ute i butikken – blant kundene og det enorme vareutvalget.

– Jeg liker å være der ting skjer. Ingen dager i butikken er like, og det er nettopp det som gjør det så spennende å jobbe her på Rema 1000 Rock City,
mener han.

– Prøv nye ting!

Den erfarne Rema-medarbeideren bruker sin spesialkompetanse aktivt i arbeidshverdagen.

– Jeg er opptatt av at matvarene som kundene ønsker, kan kjøpes på Rema 1000. Vi har et enormt utvalg, og så lenge man har fantasi og lyst til å utforske nye og kanskje ukjente deler av mat-verdenen, er mulighetene nesten uendelige.

Han gleder seg over at stadig flere viser interesse for å utforske mulighetene på kjøkkenet.

– Hva vil du si er den perfekte matopplevelse?

– Den perfekte matopplevelsen kan være så mye. Selv har jeg en forkjærlighet for å spise mat, lage mat, besøke kjente Michelin-restauranter og dra på mat-reiser. Alt gjerne i kombinasjon med god og egnet drikke. Kort fortalt er jeg veldig glad i god mat, smiler Stian.